nut_decoder for DM11 has troubles with flags?

If you think you've found a bug in one of these machines, post about it here indicating the steps you perform in order to reproduce it.

Please prefix your topic with the model number in question and firmware version this way:

[DM16 V22] CHS gives unexpected results
Post Reply
michaelzinn
Posts: 36
Joined: Tue Apr 10, 2018 9:34 pm

nut_decoder for DM11 has troubles with flags?

Post by michaelzinn » Tue Jul 02, 2019 12:38 pm

This code turns out very wrong, I suspect it's because of the flag stuff. Try encoding and then decoding it for the DM11

Code: Select all

ENTER
LBL A
1
F? 0
GTO 6
R_down
ENTER
Output looks like this, containing commands that the DM11 can't even execute like register arithmetic?

Code: Select all

STO÷ 7
GTO 0
STO× (i)
STO- 5
???
???
ENTER

michaelzinn
Posts: 36
Joined: Tue Apr 10, 2018 9:34 pm

Re: nut_decoder for DM11 has troubles with flags?

Post by michaelzinn » Tue Jul 02, 2019 3:56 pm

Also, the decoder displays DSE as 42 28, while the calculator shows it as 42 5.

rprosperi
Posts: 494
Joined: Mon Apr 24, 2017 5:48 pm
Location: New York

Re: nut_decoder for DM11 has troubles with flags?

Post by rprosperi » Tue Jul 02, 2019 6:58 pm

Confirmed.

Something looks broken...
--bob p

DM42: β00071 & 00282

grsbanks
Posts: 856
Joined: Tue Apr 25, 2017 9:23 am
Location: Preston, Lancs, UK
Contact:

Re: nut_decoder for DM11 has troubles with flags?

Post by grsbanks » Wed Jul 03, 2019 5:43 am

Thanks for raising this. I'll look at it as soon as I can. It might be a few days before I get the opportunity.
Not SwissMicros staff, just an enthusiast.

grsbanks
Posts: 856
Joined: Tue Apr 25, 2017 9:23 am
Location: Preston, Lancs, UK
Contact:

Re: nut_decoder for DM11 has troubles with flags?

Post by grsbanks » Sat Jul 06, 2019 8:53 am

This was breaking because "R_down" isn't recognised as a command (the "NaN" in the middle of the dump was the clue to this).

If you use "Rv", "RDN" or "R↓" instead then it works, but I'll alter the code so that it accepts R_down as well.
Not SwissMicros staff, just an enthusiast.

grsbanks
Posts: 856
Joined: Tue Apr 25, 2017 9:23 am
Location: Preston, Lancs, UK
Contact:

Re: nut_decoder for DM11 has troubles with flags?

Post by grsbanks » Sat Jul 06, 2019 9:13 am

This (and the DSE thing which also affected x<>I and ISG) is fixed on my staging server. I'm just waiting for Michael or David to pull it down to the SwissMicros website.
Not SwissMicros staff, just an enthusiast.

Post Reply