Editor bug using delete [VIDEO]

Please report issues with the DM41X Beta Firmware in this sub-forum
Post Reply
Boub65
Posts: 148
Joined: Tue Sep 12, 2017 4:34 pm
Location: Rabat, Morocco

Editor bug using delete [VIDEO]

Post by Boub65 »

Hi all,
This bug happened to me twice recently... when I wanted to replace an instruction in a program...

I am in the multi-line editor to replace an instruction
I insert a new instruction just after
I go up once (up arrow)
I hit delete (backspace arrow)
=> both instructions are deleted!

It happened when I did the "up" + "backspace" sequence...

It happened twice in few days, I suspected a problem with the backspace key, but no... it works just fine with no "double delete" when I edit X or Alpha register for example...

Sincerely,
Boubker.
Last edited by Boub65 on Sat Jul 17, 2021 2:32 pm, edited 3 times in total.
Sincèrement, Sincerely, 73,
Boubker

2xDM15L, DM41L, DM42 SN#00855 (+one lost during shipping), DM41X #00707
TI-89 titanium, CASIO fx-cg50 (to play with micropython)

There are three kinds of people in the world: those who know math and those who don't.
Boub65
Posts: 148
Joined: Tue Sep 12, 2017 4:34 pm
Location: Rabat, Morocco

Re: Editor bug using delete [VIDEO]

Post by Boub65 »

Here is the bug on video
https://youtu.be/RN5VbLlvv8s

(it's an unlisted video, you have to get throught the url to see it)

Seems to be repeatable replacing a LBL instruction!

Sincerely,
Boubker.
Sincèrement, Sincerely, 73,
Boubker

2xDM15L, DM41L, DM42 SN#00855 (+one lost during shipping), DM41X #00707
TI-89 titanium, CASIO fx-cg50 (to play with micropython)

There are three kinds of people in the world: those who know math and those who don't.
ecsfang
Posts: 33
Joined: Sun Jan 26, 2020 5:21 pm
Location: Lund/Sweden

Re: Editor bug using delete [VIDEO]

Post by ecsfang »

Hi Boubker,

See viewtopic.php?p=18374#p18374 for more information.
I guess your finding is similar to the problems reported there.

Best regards,
Thomas
[35/45/65/67/25/29C/31E/33E/41C|CV|CX/71B/10C/11C/15C/16C/32SII/42S/28S/48GX/49G/35S/DM41X(#00456)]
(7397)[134]
Boub65
Posts: 148
Joined: Tue Sep 12, 2017 4:34 pm
Location: Rabat, Morocco

Re: Editor bug using delete [VIDEO]

Post by Boub65 »

Hi Thomas,
Yes it is the same bug 😳 (I somehow missed your post)
PS: May be an admin can merge my post under yours
Sincerely,
Boubker.
Sincèrement, Sincerely, 73,
Boubker

2xDM15L, DM41L, DM42 SN#00855 (+one lost during shipping), DM41X #00707
TI-89 titanium, CASIO fx-cg50 (to play with micropython)

There are three kinds of people in the world: those who know math and those who don't.
Panchdara
Posts: 14
Joined: Sat May 15, 2021 9:02 am

Re: Editor bug using delete [VIDEO]

Post by Panchdara »

I concur. Seems if you add a label LBL(and I think other instructions with a second parameter - even with RCL 00 for instance) then add more lines then up or down line and then <- (backspace/delete) then multiple lines will be deleted.

I think the answer lies in when that label (2 parameter instruction) is added then a bug will happen at any time after when backspace is used on a line. Once that bug has been used then all is normal until another label is created.

This bug is easily 100% reproducible.

Best regards
Hugh
Post Reply