Refresh Alpha on screen?

Discussion about the new DM41X calculator
Post Reply
Boub65
Posts: 174
Joined: Tue Sep 12, 2017 4:34 pm
Location: Rabat, Morocco

Refresh Alpha on screen?

Post by Boub65 »

Hi all,

Is there a way to refresh the content of the Alpha register on sreen during program execution?

I tried to do a "view x" or "PSE" but it only refreshes X register on screen and not the alpha...

R/S ("STOP") works of course... but it stops the program 🤣

Any idea on this for me?

EDIT : I acknowledge that my request is specific to DM41X... but why not make usage of the Alpha during program execution? Maybe a specific instruction?

Sincerely,
Boubker.
Sincèrement, Sincerely, 73,
Boubker

2xDM15L, DM41L, DM42 SN#00855 (+one lost during shipping), DM41X #00707
TI-89 titanium, CASIO fx-cg50 (to play with micropython)

There are three kinds of people in the world: those who know math and those who don't.
User avatar
akaTB
Posts: 628
Joined: Tue May 02, 2017 1:56 pm
Location: Milan, Italy

Re: Refresh Alpha on screen?

Post by akaTB »

Did you try AVIEW?
Greetings,
    Massimo
ajcaton
-+×÷ left is right and right is wrong :twisted: Casted in gold
Boub65
Posts: 174
Joined: Tue Sep 12, 2017 4:34 pm
Location: Rabat, Morocco

Re: Refresh Alpha on screen?

Post by Boub65 »

akaTB wrote:
Sat Jul 17, 2021 1:23 pm
Did you try AVIEW?
"AVIEW" works but it shows Alpha in the lower line of the DM41X display (overwriting X)...
My "request" is to refresh Alpha in the upper line of the DM41X display, leaving either the goose or X register unchanged 🤔
Sincèrement, Sincerely, 73,
Boubker

2xDM15L, DM41L, DM42 SN#00855 (+one lost during shipping), DM41X #00707
TI-89 titanium, CASIO fx-cg50 (to play with micropython)

There are three kinds of people in the world: those who know math and those who don't.
rprosperi
Posts: 1159
Joined: Mon Apr 24, 2017 7:48 pm
Location: New York

Re: Refresh Alpha on screen?

Post by rprosperi »

The 41X runs the original 41CX OS, so this isn't really feasible, as there is no such capability in the OS. While the 41X is very flexible and can use the large LCD to show content in historically 'hidden' areas (such as seeing Alpha when in normal stack display use) without changes to the OS itself, it can't make changes to said stored data as it would interfere with normal operation. Please let me know if that's not clear.
--bob p

DM42: β00071 & 00282, DM41X: β00071 & 00656, DM10L: 071/100
Boub65
Posts: 174
Joined: Tue Sep 12, 2017 4:34 pm
Location: Rabat, Morocco

Re: Refresh Alpha on screen?

Post by Boub65 »

Very clear Bob, thank you for the precision.
Boubker.
Sincèrement, Sincerely, 73,
Boubker

2xDM15L, DM41L, DM42 SN#00855 (+one lost during shipping), DM41X #00707
TI-89 titanium, CASIO fx-cg50 (to play with micropython)

There are three kinds of people in the world: those who know math and those who don't.
Post Reply