Displaying Strings on the Screen

Contributions to this software library are always welcome. Please ensure that you post program listings rather than .raw files. They give a reasonable idea of what your program does without having to load them into a DM42 and you can also include comments in your code. Check out the following link for a decoder/encoder: http://www.swissmicros.com/dm42/decoder/

You can then copy/paste the listing and post it in "code" tags.
Bill (Smithville NJ)
Posts: 27
Joined: Sat Jul 22, 2017 7:14 pm

Re: Displaying Strings on the Screen

Post by Bill (Smithville NJ) » Tue Apr 10, 2018 1:22 am

Hi Gernot,

At present, the characters are just graphed to the screen based on x,y coordinates. It really isn't a line orientated routine.

Maybe in the future.

Bill
Smithville, NJ

Krauts In Space
Posts: 85
Joined: Wed Jan 03, 2018 2:48 pm
Location: Nuremberg, Germany

Re: Displaying Strings on the Screen

Post by Krauts In Space » Tue Apr 10, 2018 9:10 am

Bill (Smithville NJ) wrote:
Tue Apr 10, 2018 1:22 am
Hi Gernot,

At present, the characters are just graphed to the screen based on x,y coordinates. It really isn't a line orientated routine.

Maybe in the future.

Bill
Smithville, NJ
Hi Bill!
A number of blanks to wipe out a line's characters do it.

Gernot
DM15L S/# 10584 FW v25
DM42 S/# 01015 FW v3.5

mezoganet
Posts: 41
Joined: Tue Jan 22, 2019 12:54 pm
Location: Tours, France

Re: Displaying Strings on the Screen

Post by mezoganet » Sat Jan 26, 2019 7:51 am

Michael wrote:
Fri Feb 09, 2018 7:29 pm
Guenter wrote:
Fri Feb 09, 2018 7:21 pm
... subfolders at least in the Programme folder would be nice for the users and a nice challenge for David ;)
There will be subfolders. No problem for David the magician!
@Michael

Sorry for being there 1 year later...

I have naively tried to create a subfolder and checked, but this subfolder does not show on my DM42.

Any step ahead on the this very good feature ?

It would be nice to separate programs in folders by, let's say :

-Astronomy
-Math
-Statistics
-Engineering
-etc

Thanks a lot for your answer.

Patrick
HP33E, HP34C, HP41C, HP16C, HP28S, HP42S, HP48S, HP12C, HP35S, DM42 and HP3000 @ work during 18 yrs as IT Mgr

Richard Garner
Posts: 5
Joined: Tue May 09, 2017 10:31 pm
Location: Texarkana, AR USA

Re: Displaying Strings on the Screen

Post by Richard Garner » Sun Jan 27, 2019 12:15 am

Have you tried making Stat files for each group of programs?

That is how I divide up my programs into working groups.

mezoganet
Posts: 41
Joined: Tue Jan 22, 2019 12:54 pm
Location: Tours, France

Re: Displaying Strings on the Screen

Post by mezoganet » Sun Jan 27, 2019 8:54 am

Richard Garner wrote:
Sun Jan 27, 2019 12:15 am
Have you tried making Stat files for each group of programs?

That is how I divide up my programs into working groups.
Hi Richard,

Not sure to understand what you mean.

I have created one sub folder inDM42 program main folder (done it from my PC) but it does not appear when I load a file on my DM42 : just the ´normal’ list of program files and no sub directory displayed, just the unique program list.

I just want to separate "PROGRAMS" files in sub folders inside program main directory and pick them from my DM42 according to their « directories/categories » ( ex : Math, Stat, Astro and so on).

Instead of a unique and global directory, I would have inside PROGRAMS directory, subdirectories by category :

/PROGRAMS
../Astro
date.raw
moon.raw
sun.raw
../Engineering
inventory.raw
mrp.raw
prod.raw
../Maths
alpha.raw
beta.raw
gamma.raw
zeta.raw
../Misc

and so on...

Regards,

Patrick
HP33E, HP34C, HP41C, HP16C, HP28S, HP42S, HP48S, HP12C, HP35S, DM42 and HP3000 @ work during 18 yrs as IT Mgr

mcc
Posts: 203
Joined: Fri Jun 23, 2017 3:10 am

Re: Displaying Strings on the Screen

Post by mcc » Sun Jan 27, 2019 5:20 pm

Hi,

good news!
I mailed Michael today, and asked him about the problem with the limited amount of files, which could be displayed.

He answered, that the limitation is due to RAM constraints and (TADA!):
Michael wrote: Subfolders kommen mit der nächsten Firmware Version, plus eine Meldung wenn nicht alle Einträge dargestellt werden können.
Translated into English: "Subfolders will be part of the next version of the firmware. Additionally there will be a message displayed in case
of not being able to display all entries."
(hopefully this isn't too much of a "germenglish" or englman" something... ;)
mezoganet wrote:
Sat Jan 26, 2019 7:51 am
Michael wrote:
Fri Feb 09, 2018 7:29 pm
Guenter wrote:
Fri Feb 09, 2018 7:21 pm
... subfolders at least in the Programme folder would be nice for the users and a nice challenge for David ;)
There will be subfolders. No problem for David the magician!

Patrick
Cheers!
Meino
DM 42 - SN: 00373, Firmware v.:3.13. / 3.13. as compiled by SwissMicros

Richard Garner
Posts: 5
Joined: Tue May 09, 2017 10:31 pm
Location: Texarkana, AR USA

Re: Displaying Strings on the Screen

Post by Richard Garner » Sun Jan 27, 2019 7:42 pm

Patrick

Until the subfolders are available in the next update. You can use the Calc State feature in the Setup Menu.

Create a clear State file Astro
Load all your Astro programs from the main program folder.
Save the State file.

Repeat for Math

Repeat for Stat

When you need to run an Astro program Load the Astro State file and all of your Astro programs will be available to use. When you need Math programs Load the Math State file. This feature has been available on Free42 for as long as I can remenber and was the one feature I asked about when the DM42 was in developement. The only down side is swapping from one State file to another is like doing a clear memory. Whatever was in memory in say Math State file is now replaced with what was last saved with Astro State file. Because each State file is a snap shot of the DM42 program and data wise the last time that State file was saved. This is a great feature because it allows you to load a group of programs on the fly with out having to load or delete them one at a time.

mezoganet
Posts: 41
Joined: Tue Jan 22, 2019 12:54 pm
Location: Tours, France

Re: Displaying Strings on the Screen

Post by mezoganet » Mon Jan 28, 2019 5:58 am

Richard Garner wrote:
Sun Jan 27, 2019 7:42 pm
Patrick

Until the subfolders are available in the next update. You can use the Calc State feature in the Setup Menu.
Richard, mcc,

Thanks for your answers...

I will wait for the next firmware update, there is no emergency ;)

(I guess next firmware will be 3.13)

Regards,

Patrick
HP33E, HP34C, HP41C, HP16C, HP28S, HP42S, HP48S, HP12C, HP35S, DM42 and HP3000 @ work during 18 yrs as IT Mgr

Post Reply