Problem with V26 FW update

If you think you've found a bug in one of these machines, post about it here indicating the steps you perform in order to reproduce it.

Please prefix your topic with the model number in question and firmware version this way:

[DM16 V22] CHS gives unexpected results
Post Reply
cappy
Posts: 59
Joined: Sun Jul 30, 2017 5:30 pm

Problem with V26 FW update

Post by cappy » Fri Jun 29, 2018 8:42 pm

I've just tried updating the FW on my DM41, unsuccessfully.
After pressing the program button on the updater tool and pressing the reset button, I could see the updater tool
progress bar moving, After a minute or so I saw MEMORY LOST on the calculator (which I assume is normal),
but there were no prompts as to when to press the reset button again.

After waiting several minutes, I pressed reset and saw that the old FW version (V22) was still in the DM41.

Has anyone else had problems doing the update?

Just when are we supposed to press the reset button the second time?
Will the updated prompt us for that?

The FW update instructions really need to be revised.
DM42 SN: 0612

Thomas_ER
Posts: 63
Joined: Mon Jul 24, 2017 1:19 pm
Location: Germany

Re: Problem with V26 FW update

Post by Thomas_ER » Tue Sep 25, 2018 12:38 pm

cappy wrote:
Fri Jun 29, 2018 8:42 pm
I've just tried updating the FW on my DM41, unsuccessfully.
After pressing the program button on the updater tool and pressing the reset button, I could see the updater tool
progress bar moving, After a minute or so I saw MEMORY LOST on the calculator (which I assume is normal),
but there were no prompts as to when to press the reset button again.

After waiting several minutes, I pressed reset and saw that the old FW version (V22) was still in the DM41.

Has anyone else had problems doing the update?

Just when are we supposed to press the reset button the second time?
Will the updated prompt us for that?

The FW update instructions really need to be revised.
I have also problems updating my DM42L (to V27),
see viewtopic.php?f=10&p=8880#p8880
the progress bar never started moving.
The calculator displayed "SERIAL CONSOLE" after pressing Reset, but the
Update never started.

@Michael, Swissmicros:
are there any tipps and suggestions?
[ HP48/49/50/42S/WP34/HP Prime/ DM42 (#00185+00318) ]

grsbanks
Posts: 712
Joined: Tue Apr 25, 2017 9:23 am
Location: Preston, Lancs, UK

Re: Problem with V26 FW update

Post by grsbanks » Tue Sep 25, 2018 1:12 pm

You sometimes have to press the RESET button more than once. The timing does seem a bit fickle but it does work in the end.

BTW, I take it you meant you were trying to update your DM41L to V27?
Not SwissMicros staff, just an enthusiast.

cappy
Posts: 59
Joined: Sun Jul 30, 2017 5:30 pm

Re: Problem with V26 FW update

Post by cappy » Tue Sep 25, 2018 4:30 pm

Thomas_ER wrote:
Tue Sep 25, 2018 12:38 pm
cappy wrote:
Fri Jun 29, 2018 8:42 pm
I've just tried updating the FW on my DM41, unsuccessfully.
After pressing the program button on the updater tool and pressing the reset button, I could see the updater tool
progress bar moving, After a minute or so I saw MEMORY LOST on the calculator (which I assume is normal),
but there were no prompts as to when to press the reset button again.

After waiting several minutes, I pressed reset and saw that the old FW version (V22) was still in the DM41.

Has anyone else had problems doing the update?

Just when are we supposed to press the reset button the second time?
Will the updated prompt us for that?

The FW update instructions really need to be revised.
I have also problems updating my DM42L (to V27),
see viewtopic.php?f=10&p=8880#p8880
the progress bar never started moving.
The calculator displayed "SERIAL CONSOLE" after pressing Reset, but the
Update never started.

@Michael, Swissmicros:
are there any tipps and suggestions?
In my case, I believe the problem was due to a poor quality USB hub
DM42 SN: 0612

Thomas_ER
Posts: 63
Joined: Mon Jul 24, 2017 1:19 pm
Location: Germany

Re: Problem with V26 FW update

Post by Thomas_ER » Tue Sep 25, 2018 5:25 pm

grsbanks wrote:
Tue Sep 25, 2018 1:12 pm
You sometimes have to press the RESET button more than once. The timing does seem a bit fickle but it does work in the end.

BTW, I take it you meant you were trying to update your DM41L to V27?
Yes, you're right, my DM41L.
Now with success, using another USB port on the laptop -
I have no idea what's different about the connection.
[ HP48/49/50/42S/WP34/HP Prime/ DM42 (#00185+00318) ]

Thomas_ER
Posts: 63
Joined: Mon Jul 24, 2017 1:19 pm
Location: Germany

Re: Problem with V26 FW update

Post by Thomas_ER » Tue Sep 25, 2018 5:29 pm

cappy wrote:
Tue Sep 25, 2018 4:30 pm
Thomas_ER wrote:
Tue Sep 25, 2018 12:38 pm
...
In my case, I believe the problem was due to a poor quality USB hub
My notebook does not have a hub, but using another USB port solved the problem,
many thanks for your answer!
[ HP48/49/50/42S/WP34/HP Prime/ DM42 (#00185+00318) ]

Post Reply